Παρασκευή 10 Μαΐου 2013


Στην Εθνική Τράπεζα περνά η First Business Bank (FBB)


Στον έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας περνά η FBBank. Για το θέμα συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής και μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Από το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων  της FBB που περνούν στην Εθνική Τράπεζα, εξαιρείται μόνο ένα κομμάτι της τράπεζας της τάξης του 10%, το οποίο αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αξίας που υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.
Οι μη συστημικές τράπεζες έπρεπε να ενημερώσουν έως το απόγευμα της Παρασκευής την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ για το αν είναι σε θέση να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.
Σημειώνεται ότι στην FBB συμμετέχει η οικογένεια Ρέστη με ποσοστό της τάξης του 65%, η Πειραιώς με 20% περίπου και ο επιχειρηματίας Π. Γερμανός, που ελέγχει περίπου το 6,5% της τράπεζας.

Πηγή: Στην Εθνική Τράπεζα περνά η First Business Bank (FBB) | newmoney.gr | του Αλέξανδρου Κασιμάτη http://www.newmoney.gr/article/11006/stin-ethniki-trapeza-perna-i-first-business-bank-fbb#ixzz2SxakbfzI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου