Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Tο πλιάτσικο με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Tο πλιάτσικο με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκοΜια τεράστιας σημασίας απόφαση του ΕΔΑΔ που αφορά χιλιάδες δανειολήπτες στην Κύπρο εκδόθηκε προ ημερών και δημιουργεί νέα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν δεόντως προς όφελος των ανυποψίαστων πολιτών που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο. Αποτέλεσμα να χρωστούν στις τράπεζες μετά από χρόνια καταβολής δόσεων τα ίδια ή και περισσότερα απ’ όσα έχουν αρχικά δανειστεί. 

Με βάση την απόφαση του ΕΔΑΔ, όσοι δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο, θα πρέπει να αποπληρώνουν το δάνειό τους με βάση την ισοτιμία που ίσχυε την ημέρα εκταμίευσης του δανείου και όχι την ισοτιμία που ισχύει σήμερα. Παρόμοια απόφαση εξεδόθη και από ελληνικό δικαστήριο, όπου δικαιώθηκε Έλληνας δανειολήπτης στο Πρωτοδικείο Ξάνθης. Θα πρέπει, λοιπόν, να αξιοποιηθεί η εν λόγω απόφαση από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και την Κεντρική Τράπεζα για να τερματιστεί το πλιάτσικο των τραπεζών.

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/207122/to-pliatsiko-me-ta-daneia-se-elvetiko-fragko#sthash.oehKF5hl.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου