Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τι βλέπουν Deutsche Bank και HSBC για το EUR/CHF;

Με το EUR/CHF να βρίσκεται 75 pips πριν από το όριο του 1.2000 που έθεσε η SNB με την απόφαση της τον Σεπτέμβριο του 2011, οι αναλυτές της Deutsche Bank και της HSBC εκτιμούν τις επόμενες κινήσεις στην ισοτιμία το επόμενο διάστημα.

Οι αναλυτές της HSBC εκτιμούν ότι μετά και τα νέα μέτρα χαλάρωσης που έλαβε η ΕΚΤ αλλά και την εξαιρετικά αδύναμη ανάκαμψη στην Ελβετία είναι μάλλον απίθανό να μη δράσει η SNB καθώς ένα πιο «ακριβό» CHF είναι πιθανό να βλάψει τους Ελβετούς εξαγωγείς. 

«Δεν υπάρχει επαρκής λόγος για να πιστεύουμε ότι Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας δεν είναι έτοιμη να δράσει. Στην πραγματικότητα εκτιμούμε ότι η διάθεση των αξιωματούχων της SNB να δράσει βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα καθώς η ανάπτυξη του Α.Ε.Π στην Ελβετία για το δεύτερο τρίμηνο ήταν 0.0% κάτω από τις εκτιμήσεις που ήθελαν το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελβετίας να βρίσκεται στο 0.5% (QoQ).

Αντίστοιχα ο πληθωρισμός στην Ελβετία εκτιμάται στο 0.1% σε ετήσια βάση. Όσον αφορά την απόφαση επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας στις 17 Σεπτεμβρίου πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά εκτιμούν ότι πρόκειται να δούμε είτε μία περικοπή του επιτοκίου από την SNB η οποία ενδέχεται να ακολουθήσει τα βήματα της ΕΚΤ είτε μία άνοδο του ορίου υψηλότερα από το 1.2000 όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Εμείς δεν θεωρούμε τίποτα από τα δύο ως πιθανά ενδεχόμενα».

Οι αναλυτές της Deutsche Bank εκτιμούν ότι η SNB πρόκειται να αυξήσει το όριο στο EUR/CHF πάνω από το 1.2000. «Αυτό βέβαια πρόκειται να συνοδευτεί και με μία μεγάλη επέμβαση στην αγορά συναλλάγματος. Παρόλα αυτά δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Δανίας και να περικόψει τα επιτόκιά της . Σε κάθε περίπτωση η Κεντρική Τράπεζα διαθέτει αρκετά εργαλεία στη διάθεσή της σε περίπτωση που επιθυμεί να επέμβει στη νομισματική πολιτική της Ελβετίας. Το ρίσκο για το EUR/CHF παραμένει ασύμμετρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου