Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΕΤΕπ: Πλήρης Δέσμευση για Χρηματοδότηση των Επενδύσεων στην Ελλάδα



Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) επιβεβαίωσε την «πλήρη δέσμευση» της να υποστηρίξει επενδύσεις από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, διαψεύδοντας δημοσιεύματα για «πάγωμα» της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Αυτό περιλαμβάνει, αντίθετα με τα όσα αναφέρονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα, τη χρηματοδότηση επενδύσεων από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσα από τοπικούς φορείς», επισημαίνει η ΕΤΕπ και προσθέτει ότι σε αυτή τη φάση, οι εκταμιεύσεις δανείων προς την Ελλάδα συνεχίζονται και δεν επηρεάζονται από κανένα παράγοντα, εκτός από τις διοικητικές και συμβατικές συνθήκες που περιλαμβάνονται σε κάθε συμφωνία αλλά και στα συστήματα και τους μηχανισμούς που τα διέπουν.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΕΤΕπ έχει αποδείξει την ισχυρή στήριξή της για επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ΕΤΕπ έχει χορηγήσει 7,7 δισ. ευρώ για μια ευρεία δέσμη βιώσιμων προγραμμάτων που δημιούργησαν θέσεις απασχόλησης και υποστήριξαν την οικονομική δραστηριότητα σε αυτούς τους «προκλητικούς καιρούς», υπογραμμίζεται.
Συνολικά, από το 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση, έχουν δοθεί πάνω από 11 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις που υποστηρίζονται από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα αφορούν, μεταξύ άλλων, την παιδεία, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, προγράμματα ύδρευσης και αστικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου