Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης «φροντίζει» την Όπερα του Όσλο

Το εργαστήριο υλικών πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης δόμησης της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με διευθύντρια την αναπληρώτρια καθηγήτρια Νόνη Μαραβελάκη και βασική ερευνήτρια τη δόκτορα Χρυσή Καπριδάκη, συμμετέχει σε κοινοπραξία που κέρδισε διεθνή διαγωνισμό με θέμα: «Όπερα του Όσλο: ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης και προτάσεις για συντήρηση και προστασία του εξωτερικού τμήματος της Όπερας από μάρμαρο της Carrara».
   Η συμμετοχή της Σχολής Αρχιτεκτόνων στο πρόγραμμα έγινε γνωστή σήμερα με ανακοίνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης.
   Το Oslo Opera House είναι ένα σύγχρονο διατηρητέο κτίριο. Το έργο για το 2015-2016 υλοποιείται σε συνεργασία με τη νορβηγική Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Statsbygg), για περίπου 23000 m² εξωτερικών όψεων και οροφής της Όπερας, διακοσμημένα από μάρμαρο Carrara. Η κοινοπραξία, εκτός από το εργαστήριο του Πολυτεχνείου, περιλαμβάνει τις νορβηγικές εταιρείες Betong Consult AS και Surfa Products Scandinavia AS, την ελληνική εταιρεία NanoPhos SA και το εργαστήριο υλικών και μεθόδων συντήρησης έργων τέχνης του τμήματος χημείας του Πολυτεχνείου του Μιλάνο.
   Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολυτεχνείου, στο έργο, από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν επίσης ο καθηγητής Ν. Καλλίθρακας-Κόντος, οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Σοφία Τζανάκη και Καλή Καπετανάκη και ο επί πτυχίω φοιτητής της Σχολής Αντώνης Θεολογίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου