Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

BofA: Πού θα πάει το ευρώ σε σχέση με το ελβετικό μέχρι το 2016

BofA: Πού θα πάει το ευρώ σε σχέση με το ελβετικό μέχρι το 2016
Αυτό σημειώνει σε ανάλυσή της η Bank of America Merrill Lynch.
Τα επιτόκια και οι αγορές συναλλάγματος αντέδρασαν αποτιμώντας ένα μεγάλο QE από πλευράς ΕΚΤ, και πτώση της ισοτιμίας του ευρώ απέναντι σε όλα τα νομίσματα.
Σε ένα περιβάλλον αποπληθωριστικό, η κίνηση αυτή θα έχει σημαντικές συνέπειες στο ελβετικό φράγκο και στην ελβετική οικονομία, αλλά και στην αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, την οποία κέρδισε δύσκολα.
Η κίνηση στην ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου δεν έχει προηγούμενο, από την εποχή της διάλυσης του Breton Woods. Και πιθανότητα θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ισορροπήσει η ισοτιμία των δυο νομισμάτων. Παράλληλα, η BofA Merrill Lynch βλέπει πιθανή περαιτέρω υποχώρηση στην ισοτιμία ευρώ/γεν, εν μέρει λόγω και της κατάστασης του γεν που φρονείται ως ασφαλές καταφύγιο , ενώ η προηγούμενη μεταβλητότητα της ισοτιμίας ευρώ/ελβετικού φράγκου (EUR/CHF) υποδεικνύει ότι το CHF θα ξαναγίνει ασφαλές καταφύγιο.
Η επενδυτική αλλάζει την πρόβλεψή της για την ισοτιμία στο 1 μέχρι τα τέλη του α' τριμήνου και στο 1,04 μέχρι τα τέλη του έτους, αναγνωρίζοντας, όπως σημειώνει, ότι οι συνθήκες που επηρεάζουν τις προβλέψεις της μπορεί να αλλάξουν γρήγορα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Παράλληλα, σχολιάζει ότι αναμένεται μεταβλητότητα στο ελβετικό φράγκο. Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεταβλητότητα του ελβετικού νομίσματος ξεπερνά τη μεταβλητότητα του ρουβλίου. Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της για την ισοτιμία το 2016, η BofA αναμένει ότι τον Μάρτιο του 2016 θα φτάσει το 1,06, ανεβαίνοντας σταδιακά από τρίμηνο σε τρίμηνο για να καταλήξει στο 1,10 τον Δεκέμβριο του 2016.
euro franc
Συμπληρώνει ότι αναμένει πως η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας θα κάνει κι άλλες παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου